Roel Swaders

Sweet&Candy

Roel Swaders

Ik ben 33 jaar en woonachtig in Oldenzaal samen met mijn vrouw Marije en onze twee kinderen Liam en Morris. Aangestoken door mijn vader, een van de mede-oprichters van Sweet & Candy, werk ik al sinds mijn 15e bij Sweet & Candy. Eerst als bijbaan naast mijn school of studie en sinds 2010 in vaste dienst. Ik heb een passie voor het coderen van websites en kan dit combineren met mijn bedrijfskundige kennis, opgedaan tijdens mijn studie Business Administration aan de Universiteit Twente. Het is voor mij dan ook voortdurend een uitdaging processen te optimaliseren en automatiseren.

Sweet & Candy

Sinds haar oprichting in 1996 is Sweet & Candy uitgegroeid tot een specialistische zoetwarengroothandel. Een onnavolgbaar kinderartikelenassortiment, honderden soorten schepsnoep alsmede vernieuwende seizoensartikelen maken Sweet & Candy tot de specialist voor onder andere snoepspeciaalzaken. Tot de klanten van Sweet & Candy worden naast snoepspeciaalzaken onder andere gerekend: ambulante snoepverkoop, themaparken, seizoensbedrijven, repackers en groothandelaren in binnen- en buitenland.

Het assortiment van Sweet & Candy bestaat uit circa 3000 SKU’s, allemaal zoetwaren en een klein gedeelte verpakkingen. Alle producten zijn terug te vinden op de bestelwebsite van Sweet & Candy, waar klanten 24/7 terecht kunnen om een bestelling door te geven, maar ook om productinformatie zoals een afbeeldingen, ingrediĆ«nten of allergeneninformatie te raadplegen. Door een sterke focus op automatisering en efficiency kan Sweet & Candy met inzet van minimale middelen bestellingen uitleveren. Hierdoor is het mogelijk zoetwaren aan te bieden tegen concurrerende prijzen.

Daarnaast adviseert de buitendienst van Sweet & Candy klanten als de informatie niet online beschikbaar is. Klanten kunnen bijvoorbeeld bij de buitendienst advies inwinnen over nieuwe artikelen, de laatste trends in zoetwaren of welke keuzes gemaakt kunnen worden om te komen tot optimaal rendement. Tijdens de jaarlijkse Sweet & Candy beurs, gehouden in het magazijn aan de Hanzeweg in Deventer, toont Sweet & Candy het assortiment aan de klanten en kunnen de klanten bovendien profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen.