Gideon Haan

Topicus

Gideon Haan

Gideon Haan is werkzaam bij Topicus en heeft de organisatie vanuit verschillende perspectieven meegemaakt. Van zijn functie bij de governance sector van Topicus Zorg; het organiseren van hackathons en meetups, tot zijn zelf ontwikkelde workshop probleemoplossende technieken ‘Topic Thinking’. Gideon is een creatieve, kritische denker. Hij is geëngageerd en laat zich graag inspireren. Het liefst verkent hij de flux tussen mensen technologie. Privacy benaderd hij graag vanuit praktische – filosofische invalshoek in zijn rol als gespreksleider.
https://www.linkedin.com/in/gideonhaan/

Topicus

Dit is het moment! Dat voelen we allemaal bij Topicus.
Waarom? Omdat nergens zo enthousiast wordt gewerkt aan digitale oplossingen die de zelfredzaamheid van de burger vergroten. Wij richten ons op belangrijke maatschappelijke onderwerpen binnen de Zorg, Finance, Overheid, Legal en Onderwijs. Bijna iedereen in Nederland komt wel eens in aanraking met onze vooruitstrevende digitale producten. Het geheim van ons succes? We weten wat er speelt en zorgen voor passende antwoorden.
Dit doen we met meer dan 750 talenten die de nieuwste technologie inzetten en daarmee briljante ICT-oplossingen bedenken en bouwen. Van betere, bereikbare zorg en transparante financiën, tot gedegen onderwijs en een gezonde relatie met de overheid. Denk aan een eerlijke hypotheekdeals voor iedereen met Fundbook, tot een digitaal jeugddossier met KD-plus.
De sfeer bij Topicus is ongedwongen en informeel. Toch wordt er serieus en professioneel aan grote projecten gewerkt. Ook is er ruimte voor ontwikkeling van ondernemerschap en creatieve uitspattingen. Die combinatie zorgt ervoor dat we constant technische uitdagingen zoeken. Om onszelf en onze klanten scherp te houden. En tot digitale producten van betekenis te komen.
En waar technologie zich ontwikkelt, ontwikkelen de mogelijkheid om in te breken zich eveneens. Daarom is onze aandacht constant gevestigd op nieuwe informatie van het Nationaal Cyber Security Centrum en andere gerelateerde instellingen. Daarnaast blijft onze Governance-afdeling op de hoogte van actuele wetgeving. We willen op een innovatieve manier informatiedeling mogelijk maken, maar dus wel op een verantwoorde manier.
Daarnaast kunnen aanpassingen in de software ook verantwoord gedrag stimuleren. In sommige applicaties bijvoorbeeld maken we printfunctionaliteit bewust minder toegankelijk. Hiermee willen we mensen aanmoedigen minder te printen, om de kans op het verliezen van formulieren op die manier kleiner te maken. Het is immers gemakkelijk te voorkomen dat een stapel dossiers van iemands achterbank wordt gestolen. Ook schenken wij veel aandacht aan het creëren van awareness bij onze klanten, bijvoorbeeld met trainingen en tijdens implementaties. Niettemin blijven moderne technologische beschermingsmiddelen van absoluut belang bij het inrichten van security by design binnen Topicus.
Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Organisaties die persoonsgegevens verwerken krijgen dan meer verplichtingen. De nadruk ligt – meer dan nu – op de verantwoordelijkheid van organisaties om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden. Dat vergt een gedegen voorbereiding.