Rob Philippart

AMIT Services

Rob Philippart

Rob Philippart is managing consultant e-Commerce bij Amit Services, nauw gelieerd aan Ionmoon. Rob heeft 35 jaar ervaring in de ICT, aanvankelijk in ERP, daarna de laatste 15 jaar in e-Commerce en Digitale transformaties. Hij heeft programma management en ict architectuur advies trajecten uitgevoerd bij grote e-tailers, financiële instellingen en in b2b. Zo heeft hij aan de wieg gestaan van MoneYou, de toenmalige hypotheekdochter van Bouwfonds. Als programma manager gefungeerd bij onder andere ECI, TomTom, Free Record Shop, Bibliotheek.NL, Moduslink, Kortman Intradal en Wolters Kluwer.
Rob is een sparring partner in Digitale Transformaties.

Amit Services

Amit Services is gespecialiseerd in grote IT veranderprocessen. Wij bieden programma management voor ICT transformaties in de mid-grote tot grote maakindustrie. Wij zorgen dat het voor elkaar komt en stomen bedrijven klaar voor de digitale toekomst.
Amit Services heeft als specialisaties Netwerk-infrastructuren, e-Commerce en Supply Chain. Implementatie van e-Commerce houdt veel meer in dan het selecteren van webshop software.
Amit Services onderkent drie fasen in de ontwikkeling van online zakendoen:
1. In de initiële of startfase wordt besloten om online als een extra kanaal in te zetten.
2. In fase 2 wordt Indien de online omzet fors toeneemt, het besluit genomen om een (groot) deel van de e-Commerce activiteiten buiten de deur te zetten, ‘te outsourcen’ bij fulfilment partijen als PostNL, Moduslink en DocData.
3. In fase 3 wordt bij een verdere groei (vaak) besloten dit strategisch kanaal weer in eigen beheer te nemen, ‘te insourcen’.
In al deze fasen is er impact op de ICT: de vele processen binnen e-Commerce en de ketenintegratie.
Amit Services onderkent het belang van vergaande ICT integratie en krijgt de noodzakelijke veranderingen voor elkaar. Wij regelen het voor u!